Työntekijä

Työntekijä

Nimeni on Santeri Roivas ja toimin omistajana yrityksessä Intarsia & Restaurointi Roivas. Olen valmistunut restauroinnin artenomiksi huonekalurestauroinnin puolelta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta keväällä 2018. Aikaisemmalta koulutukseltani olen mallipuuseppä artesaani ja olen erikoistunut huonekalujen prototyyppien valmistukseen.

Työssäni tärkeintä on kunnioittaa restauroitavan kohteen alkuperää sekä kuunnella ja kunnioittaa asiakkaan toiveita. Kaikessa työssä seuraan restauroinnin etiikkaa ja pyrin käyttämään työssäni alkuperäisiä vastaavia materiaaleja. Erityisen tärkeinä osa-alueina pidän restauroinnissa käytettäviä liimoja ja pintakäsittelymateriaaleja. Lähes kaikkia perinteisiä materiaaleja ja tekniikoita pystyy soveltamaan myös uudempiin kalusteisiin ja esineisiin. 

Pyrin kehittämään omaa ammattitaitoani jatkuvasti kaikilla huonekalurestauroinnin ja -valmistuksen osa-alueilla. Erityinen intohimoni on valmistaa intarsialla (kuvioviilutuksella) kuvia ja kuvioita asiakkaan toiveen mukaisesti ja yhdistää niitä huonekaluihin ja esineisiin. Intarsiassa kiehtoo eniten mahdollisuus käyttää hyvin arvokkaita ja harvinaisia puulajeja kohtuullisella hinnalla ja pienellä ympäristön kuormituksella. Ohut viilu ei kuormita luontoa niin paljon, kuin samasta materiaalista valmistettu massiivipuinen esine. Lisäksi materiaalikustannukset pysyvät kurissa viilua käytettäessä.

Odotan innolla yhteydenottoanne ja mahdollista yhteistyötä!

Santeri Roivas
Intarsia & Restaurointi Roivas
Palvelun tuottaa Fokus-Visual
Intarsia & Restaurointi Roivas Copyright (c)2018, All Rights Reserved.