Yritysblogi

Maanantai, Helmikuu 4, 2019, 15:31

Tammikuussa valmistui useampi joulukuun puolella verstaalle saapuneista töistä. Ensimmäinen valmistunut työ oli punaisen pirttipöydän maalinpoisto. Pirttipöytä oli omistajan tutkimusten mukaan peräisin 1850-luvulta ja pysynyt koko ajan saman suvun omistuksessa. Työnä maalin poisto oli aika haastava, koska maalia oli paikoitellen paksuhkosti ja paikoin maali oli syvällä puussa. Suurin osa maalista poistettiin kuumailmapuhaltimella sulattamalla ja loput maalinpoistoaineella pehmentämällä. Maalinpoiston jälkeen pöytä käsiteltiin Osmocolorin TopOil -öljyvahalla.

Ompelukoneen toimintaongelmat saatiin myös selätettyä, joten K-keinutuoli valmistui myös vuoden alussa. Keinutuoli jouduttiin  kunnostamaan perusteellisesti, koska aikaisemman verhoilun yhteydessä ei oltu sidottu joustimia uudestaan. Joustinten vaihtamisen lisäksi liimattiin kaikki löystyneet liitokset uusiksi ja vaihdettiin tuolin täytteet uusiin. Vihreä keinonahka vaihdettiin Nevotexin mustaan nahkaan. Käsinojat ja jalakset kiillotettiin sellakalla.

1800-luvun talonpoikaistuolista poistettiin valkoinen maali sekä kaikki metalli, jota tuoliin oli ajan saatossa lisätty. Naulojen aiheuttamat vauriot korjattiin ja puusta valmistettiin paikkapaloja rikkoutuneen puun tilalle. Lisäksi vanhat kittaukset poistettiin ja korvattiin uudella puulla. Puupaikat retusoitiin pellavaöljystä ja pigmentesitä tehdyllä maalilla ja tuoli käsiteltiin kauttaaltaan puhtaalla pellavaöljyllä.

 

Verstaalle tuli laitettavaksi joulukuun puolella myös naulakko, joka oli kärsinyt huomattavista kosteusvaurioista. Naulakon maalipinta oli kauttaaltaan vaurioitunut ja paikoin maalia ei ollut jäljellä enää lainkaan. Naulakko puhdistettiin mäntysuopavedellä ja maalattiin pellavaöljystä ja pigmenteistä tehdyllä maalilla. Värisävyt pyrittiin toteuttamaan alkuperäisiä vastaavasti. 

Lisäksi tammikuun aikana lakattiin 1990-luvulta peräisin oleva mäntyinen pirttikalusto harmaalla kuultolakalla. Näin saatiin kaluston värisävy sopimaan paremmin uusitun keittiön värimaailmaan. 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Palvelun tuottaa Fokus-Visual
Intarsia & Restaurointi Roivas Copyright (c)2018, All Rights Reserved.