Yritysblogi

Keskiviikko, Huhtikuu 3, 2019, 16:44

Päädyin kirjoittamaan tähän blogitekstiin eri töistä sekä helmikuun että maaliskuun osalta. Tämä johtuu siitä, että helmikuu oli kovin hiljainen töiden osalta ja pääsin työstämään ainoastaan uusia puutarhakalusteita, joista ei yksinään blogiin kovinkaan paljon saa sisältöä. Alla olevassa kuvassa valmistuneita kalusteiden osia.

 

Kyseiset puutarhakalusteet valmistetaan kuusesta ja pintakäsittelyyn käytetään terassiöljyä, joka soveltuu myös ulkokalusteiden suojaamiseen. Kalusteet valmistettaan vanhan mallin pohjalta. Alkuperäinen kaluste on niin huonossa kunnossa, että sen kunnostaminen ei ole mahdollista, mutta osista saa hyvin mitat uusien osien valmistamiseen. Valmiista kalusteesta tulee kuvia vielä ennen kesää. Alla kuva kalusteiden osista ennen ja jälkeen pintakäsittelyn.

 

Maaliskuun puolella verstaalle tuotiin 1900-luvun puolivälin tienoilla valmistettu lipasto, jonka ovet ja vetolaatikoiden etusarjat oli viilutettu loimukoivulla ja eebenillä. Lipaston rungosta poistettiin tummaksi sävytetty lakka ja kansi petsattiin pähkinäpetsillä. Kannen lakkapinnassa oli myös kosteuden sekä silitysraudan aiheuttamia jälkiä. Jäljet hävisivät lakanpoiston yhteydessä. Lakanpoistoon käytettiin etanolia sekä maalinpoistoainetta. Lipasto kiillotettiin kauttaaltaan sellakalla.

Tummaksi sävytetty lakka poistettiin lipaston rungosta, jotta koivun syyt tulisivat paremmin esiin ja rungon väristä tulisi tasaisempi. Lipaston oviin hankittiin tyyliin sopivat avainkilvet kadonneiden tilalle. Lipasto oli yksi hienoimpia esineitä, joita verstaalla on päästy työstämään.

Loppukuusta vertsaalle tuotiin tamminen nojatuoli, jonka istuimen verhoilu oli kulunut puhki ja liitokset olivat löystyneet. Tuolin rakenne aiheutti hieman haasteita liitosten avaamisessa, koska muun muassa takajalat oli vahvistettu ruuveilla, joiden kantojen päälle oli tehty puutulpat.

Puutulpat porattiin pois ruuvien päältä, jotta ruuvit saatiin irti. Liitosten uudelleen liimaamisen yhteydessä ruuvattiin takajalkojen läpi menneet ruuvit takaisin paikalleen ja ruuvin kantojen päälle valmistettiin uudet puutulpat tammesta. Tuolin pintakäsittelyssä olleet värivaihtelut retusoitiin piiloon pähkinäpetsillä. Tuolin istuimen kangas ja pehmuste poistettiin ja tilalle laitettiin uusi pehmustekerros ja pintakankaan tilalle vaihdettiin tyyliin sopiva musta nahka.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Palvelun tuottaa Fokus-Visual
Intarsia & Restaurointi Roivas Copyright (c)2018, All Rights Reserved.